14. revija domačih ansamblov v Sodražici

14. revija domačih ansamblov v Sodražici

KLUB HARMONIKARJEV URŠKA IN OBČINA SODRAŽICA vas v počastitev občinskega praznika vabita na 14. revijo domačih ansamblov, ki bo v nedeljo, 30. oktobra 2016, ob 17. uri v Športni dvorani Sodražica. Nastopili bodo ansambli: 1. KLUB HARMONIKARJEV -URŠKA- 2. KVINTET SLOVENSKIH DEKLET 3. ANSAMBEL PONOS IZ LJUBLJANE 4. ANSAMBEL BORŠTVse.....

41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci 41. Ribniškega semnja suhe robe in lončarstva ter 17. Rokodelskega festivala! Obkroženost z gozdovi Velike in Male gore je Ribnici omogočila globok stik z naravo in naravnimi materiali, ki ga Ribničanke in Ribničani še vedno čutimo in nam kroji usodo. Neposredna bližina prostranih gozdov nam jeVse.....

Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

Letos bo poskrbljeno tudi za naše  najmlajše, saj jih bo ob 18., uri pričakal Vzajemko in animatorke Vzajemkove dežele, Sola Zeliščni čaj  in kolo sreče, ter po 19. uri čarodej Roman Frelih. Sledi Urbanova noč  s skupino CALYPSO in MAMBO KINGSI.

24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

Klub harmonikarjev Urška vas vabi na 24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev, ki bo v soboto, 6. avgusta 2016 ob 16. uri na letnem vrtu Gostilne Urška v Zamostcu pri Sodražici. Tekmovanje bo potekalo v štirih kategorijah, nato sledi izbor naj harmonikarja Urške 2016 in suhorobarskega prvaka 2016. Nagrade so izdelki rezbarjaVse.....

Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

Društvo MzM se je letos odločilo, da se odpravi v Vatikan, ter tako obeleži svojo 10. letnico dobrodelnosti. V ta namen so zbrali s pomočjo donatorjev denar za dva motorja, ki so jih imeli namen pokloniti našim misijonarjema na Madagaskarju in Vietnamu. V četrtek je na pot krenila prva skupinaVse.....

 • 14. revija domačih ansamblov v Sodražici

  14. revija domačih ansamblov v Sodražici

  Petek, 28 Oktober 2016 18:32
 • 41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

  41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

  Četrtek, 01 September 2016 17:51
 • Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

  Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

  Četrtek, 01 September 2016 17:28
 • 24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

  24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

  Četrtek, 28 Julij 2016 18:24
 • Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

  Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

  Torek, 21 Junij 2016 19:10

Ekspedicija na najbolj severni del Norveške, Nordkapp

Nordcapp-potJa nekateri so resnično pogumni in željni novih doživetij in izkušenj. Letos se je za kar precej zanimivo, predvsem pa naporno turo z motorji podala trojica Ribničanov (oziroma iz Dolenje vasi, Rakitnice in Lipovca) in sicer Toni Henigman(Yamaha TDM 850), Leon Lovšin(Yamaha TDM 900) in Uroš Henigman (Honda CBF 1000).  

Na pot se bodo podali v soboto, 21. junija zjutraj izpred  bara Medved v Prigorici od koder bodo startali. O točni uri še potekajo pogovori (pravočasno boste obveščeni na spletnem portalu). Začrtano in predvideno pot si lahko ogledate v priloženi fotografiji. Skozi Avstrijo in Češko bodo potovali po avtocesti. Prioriteta je čim prej priti do Finske, kjer si bodo ogledali božičkov dom v  Rovaniemiju. Sledi pot proti Norveški. Kmalu po tem bodo prišli v polarni krog, kjer je 24 ur svetlo, tudi ponoči. Ko dosežejo Nordkapp, sledi ogled Norveške, počasi, bodo potovali po njej vsak dan po približno 300 km največ. Spali bodo v kampih v hiškah, imenovanih Hütte, ali pa v šotoru. Norveška je draga, cene so baje 3 krat večje, kot pri nas. Na poti proti domu, se ustavijo še pri Dragu Milinoviču-Đerđi, ki živi tam. Potem sledi pot čez Dansko do Nemčije in preko Avstrije do doma. To je približen opis, saj se pot lahko zaradi specifičnih okoliščin tudi spreminja. Kaj več o tem bo v naslednjem članku povedal  Toni, ker je on "glava poti".On ima tudi naštudirane vse znamenitosti, ki nas bodo spremljale na poti.

 Kaj jih je sploh napeljalo na to pot, polno izzivov in vzdržljivosti? O Nordkappu je prvi začel razmišljati in govoriti Uroš Henigman. Ko ga je v tem podprl z obljubo da se mu pridruži še Toni Henigman je stvar pričela dobivati konkretne obrise. Tretjega potnika Leona Lovšina so dobili, ker se je z njimi velikokrat vozil in sta mu skozi "utrujala", če gre z njimi. Drugače pa sta Toni Henigman in Uroš Henigman bila leta 2010 že na Irskem, tako da  sta nekaj le prevozila skupaj.

Potovanje bo trajalo predvidoma 3 tedne. Okvirno po začrtani poti je tja in nazaj nekje 7800 kilometrov. Upajo, da se jim bo pred pričetkom poti na kolesa prilepila sreča in bodo po dobrih treh tednih zopet pri svojih domačih.

 Vso pot tja in nazaj bo z njimi tudi spletni portal RIBNICA.INFO, kamor bodo čim bolj pogosto oziroma kolikor jim bo čas in razmere dopuščale tudi pošiljali fotoreportaže. Na koncu pa si boste lahko ogledali tudi video zapis iz te poti.

Zaželimo jim obilo sreče in lepega vremena na tem potovanju

 Jože Levka

Panoramske slike iz ribniškega turna