14. revija domačih ansamblov v Sodražici

14. revija domačih ansamblov v Sodražici

KLUB HARMONIKARJEV URŠKA IN OBČINA SODRAŽICA vas v počastitev občinskega praznika vabita na 14. revijo domačih ansamblov, ki bo v nedeljo, 30. oktobra 2016, ob 17. uri v Športni dvorani Sodražica. Nastopili bodo ansambli: 1. KLUB HARMONIKARJEV -URŠKA- 2. KVINTET SLOVENSKIH DEKLET 3. ANSAMBEL PONOS IZ LJUBLJANE 4. ANSAMBEL BORŠTVse.....

41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci 41. Ribniškega semnja suhe robe in lončarstva ter 17. Rokodelskega festivala! Obkroženost z gozdovi Velike in Male gore je Ribnici omogočila globok stik z naravo in naravnimi materiali, ki ga Ribničanke in Ribničani še vedno čutimo in nam kroji usodo. Neposredna bližina prostranih gozdov nam jeVse.....

Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

Letos bo poskrbljeno tudi za naše  najmlajše, saj jih bo ob 18., uri pričakal Vzajemko in animatorke Vzajemkove dežele, Sola Zeliščni čaj  in kolo sreče, ter po 19. uri čarodej Roman Frelih. Sledi Urbanova noč  s skupino CALYPSO in MAMBO KINGSI.

24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

Klub harmonikarjev Urška vas vabi na 24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev, ki bo v soboto, 6. avgusta 2016 ob 16. uri na letnem vrtu Gostilne Urška v Zamostcu pri Sodražici. Tekmovanje bo potekalo v štirih kategorijah, nato sledi izbor naj harmonikarja Urške 2016 in suhorobarskega prvaka 2016. Nagrade so izdelki rezbarjaVse.....

Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

Društvo MzM se je letos odločilo, da se odpravi v Vatikan, ter tako obeleži svojo 10. letnico dobrodelnosti. V ta namen so zbrali s pomočjo donatorjev denar za dva motorja, ki so jih imeli namen pokloniti našim misijonarjema na Madagaskarju in Vietnamu. V četrtek je na pot krenila prva skupinaVse.....

 • 14. revija domačih ansamblov v Sodražici

  14. revija domačih ansamblov v Sodražici

  Petek, 28 Oktober 2016 18:32
 • 41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

  41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

  Četrtek, 01 September 2016 17:51
 • Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

  Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

  Četrtek, 01 September 2016 17:28
 • 24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

  24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

  Četrtek, 28 Julij 2016 18:24
 • Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

  Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

  Torek, 21 Junij 2016 19:10

Ansambel Zdomarji

Zdomarji

Zdomarji prihajamo z Dolenjske natančneje iz Ribnice oziroma njene okolice. Ansambel sestavljamo štirje fantje, ki smo se pod imenom Zdomarji združili jeseni leta 2006. Ime smo si nadeli po naših prednikih, ribniških »Zdomarjih«. To so bili ljudje z ribniškega okoliša, ki so pred leti hodili zdoma in prodajali ribniško suho robo. Mi pa sedaj potujemo naokrog z svojo glasbo in tako razveseljujemo ljudi, ki jih srečujemo.

Ansambel sestavljamo Simon (diatonična harmonika), Boštjan (kitara) Bernard (kontrabas) in David (kontrabas). Igramo narodno-zabavno glasbo, pa tudi zabavno, saj se zavedamo, da je za pravi žur potrebna raznolika glasba.

Nagrade:

- Nagrada občine Ribnice - Ribniški pušeljc 2007

- Nagrada za najboljšo inštrumentalno izvedbo na festivalu v Dolenjskih Toplicah 2008,

- Srebrni pastirček na festivalu Graška Gora 2008,

- Srebrni pastirček na festivalu Graška Gora 2009 in tretje mesto po izboru občinstva,

- Prav nagrada občinstva na festivalu Števerjan 2009,

- Tretje mesto po telefonskem glasovanju na festivalu Ptuj 2009

Simon Kozina

Rojen 24.01.1986
Glas: Tenor
Poklic: Študent visoke šole za upravljanje in poslovanje
Horoskop: Vodnar
Hobiji: petje, harmonika, konjereja...še kaj se najde.

Boštjan Merhar

Rojen 12.10.1986
Vzdevek: Boc
Glas: Tenor
Poklic: dipl.inž. elektrotehnike
Horoskop: Tehtnica
Hobiji: Glasba, nogomet, igranje in spoznavanje novih inštrumentov

Bernard Podgorelec

Rojen: 14.04.1986
Vzdevek: Berni
Glas: tenor
Poklic: Študent grafične tehnike
Horoskop: oven
Hobiji: Nogomet, ribarjenje, košarka, tek, kolesarjenje, igranje inštrumentov..

David Merhar

Rojen: 2.8.1988
Vzdevek: Dac
Glas: Bas
Poklic: Študent elektrotehnike
Horoskop: Lev
Hobiji: ribolov, fitnes, tek

Še kratek opis in "značilnosti" naših članov.


SIMON

Simon je bil v svojem otroštvu precej miren a kljub temu zelo navihan vaški fantič, ki je imel zanimanje za vse mogoče stvari. Njegovo življenje se je popolnoma spremenilo nekega poletja, ko se je prvič srečal s konji »to je bila ljubezen na prvi pogled«. Kmalu je Simon postal vešč jezdec, kar je bilo opaziti tudi na raznih tekmovanjih in konjskih dirkah. S konji pa se je rodilo še eno veliko Simonovo veselje, njegova Harmonika s katero je zabaval ljudi na vseh možnih zabavah. Kmalu je postal že pravi vaški godec in vsi so ga poznali kot pravega veseljaka, ki razigra še najbolj žalostno srce. Poleg glasbe pa je tudi Simon eden izmed tistih, ki pridno študirajo ali pa raje vsaj poizkušajo pridno študirat, pa čeprav je to precej težavno, v teh »norih« mladih letih. Poleg pravega študija pa se je vpisal še v eno šolo in to glasbeno, kjer obiskuje pouk solo petja...z namenom postati pravi pevec.


BOŠTJAN

Kot mlad fantič je svoje življenje preživljal na kmečkem dvorišču in kar nekaj časa užival v kmetovanju. Ker še ni imel pameti in glasbe še ni maral, se je velikokrat jezil na brata Klemena, ki je igral harmoniko. Sam se je raje podil za žogo. Po končani osnovni šoli, se je vpisal na Srednjo šolo za elektrotehniko, trenutno pa še vedno isče stik z elektriko na Fakulteti za elektrotehniko. Kot vsakega najstnika je Ljubljana tudi njega "pokvarila":) Kar na lepem ga je začela zanimati glasba in od takrat nima več prostih vikendov. Peti je začel pri Cerkvenem pevskem zboru v Dolenji vasi, nato se je pridružil mladinski glasbeni skupini I.K.S In Kristus Sredi v Ribnici, po nekajletnem naprezanju glasilk pa tudi zasedbi d'Gamabis. Leta 2006 se je začel učiti solopetja na ribniški glasbeni šoli.


BERNARD

Rodil se je leta 1986 v Ljubljani. Hodil je v Osnovno šolo v Dolenji vasi, naprej pa v Ribnici. Po končani OŠ se je vpisal na Gimnazijo Kočevje kjer je maturiral kot ekonomski tehnik. Po uspešno končani srednji šoli pa se je vpisal na Naravoslovnotehniško fakulteto, kjer naj bi se izučil za poklic grafičnega tehnika. Še vedno je tam. Njegova glasbena kariera se je začela v 2. razredu ob vpisu v glasbeno šolo z inštrumentom - harmonika. No tam je zdržal pet let...In sedaj mu je še kako žal za tisto eno leto. Na začetku se je s petjem seznanil pri očetu v cerkvenem zboru, zatem v zasedbi d'Gamabis, pri Romanu Zupančiču, leta 2006 pa je sočasno začel s prvim letnikom solo petja pri prof. Ariani Debeljak sedaj pri Naji Zapušek in ansamblu Zdomarji.

 

DAVID
Je najmlajši član zasedbe. Že od otroštva je bil predan športu ter ribolovu, kar mu še danes poleg glasbe predstavlja način sprostitve po napornih delovnih dneh. Končal je srednjo šolo za Elektrotehniko in telekomunikacije, trenutno pa piše diplomo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Z narodno zabavno glasbo se je bolj podrobno srečal tedaj, ko je v ansamblu začel igrati njegov brat Boštjan. Od takrat naprej pa praktično ni bilo veselice, da se je ne bi udeležil. V ansamblu igra kontrabas in poje bas.

 

Panoramske slike iz ribniškega turna